perjantai 20. toukokuuta 2016

PAIKALLINEN LIIKENNE

Kävin tutkimassa Forssan liikennettä ja sitä kuinka moni käyttää kypärää, kuinka moni noudattaa liikennevaloja ja kuinka moni noudattaa kävelijöiden liikennevaloja, tämän lisäksi haastattelin isääni ja siskoani, sekä otin kuvia aiheesta.

Moniko käyttää kypärää:

Vain yksi seitsemästätoista näkemästäni pyöräilijästä käytti kypärää.
















Mielestäni kypärän käyttö on kannattavaa ja halpa henkivakuutus. Jos kaadut ja sinulla ei ole kypärää kallosi voi murtua pahasti, kun taas kypärä päässäsi vaimentaa iskua ja saatat selvitä lievällä aivotärähdyksellä.

Moniko noudattaa kävelijöiden liikennevaloja:

Vain kolme kahdestakymmenestäkahdeksasta kävelijästä käveli päin punaisia.
















Onneksi vain pieni osa ihmisistä kävelee päin punaisia. Jos suurempi osa ihmisiä ei noudattaisi liikenteessä sääntöjä ihmiskuolleisuus saattaisi kasvaa suuresti. Kun noudattaa liikenne sääntöjä voi ainakin olla itse aiheuttamatta vaaratilanteita tai vahinkoa itselleen tai muille.

Moniko noudattaa liikennevaloja:

Onneksemme suurin osa noudattaa liikennevaloja.
















Kun tutkin tätä aihetta ihmettelin miksi yksi autoista ajoi punaisiin valoihin ensin pysähtyen, mutta sitten ajaen päin punaisia. Kaksi autoa ajoi "vanhoihin vihreisiin" eli keltaisiin.

Haastattelin Forssan liikenteestä miestä, joka on 49-vuotias:

"Forssan liikenne on epäkypsää, monikaan ei noudata aluenopeusrajoitusta. Tämän ongelman voisi parantaa lisäämällä liikenteen valvontaa ja puuttumalla ylinopeuksiin. Poliisit eivät puutu kovinkaan usein kaupungissa ylinopeuksiin. Itse pyrin liikenteessä noudattamaan nopeusrajoituksia ja huomioimaan kevyen liikenteen. Kevyt liikenne huolestuttaa, sillä noin 10-13-vuotiaat pojat ajelevat pyörillänsä päin punaisia."

Haastattelu kysymykset:

Millaista Forssan liikennekäyttäytyminen mielestäsi on?
Miten sitä voisi parantaa?
Miten itse käyttäydyt liikenteessä?

Haastattelin pyöräilystä tyttöä, joka on 11-vuotias:

"Käytän aina kypärää pyöräillessäni, en halua kaatuessani että kalloni murtuu. Yleensä en taluta pyörää suojatien yli, talutan vain jos autoja on lähellä tai auto on päästämässä minua yli. Pyöräilen sillä puolella tietä jolla auotot tulevat takaani."

Haastattelu kysymykset:

Käytätkö kypärää kun pyöräilet?
Talutatko pyörän suojatien yli?
Pyöräiletkö oikealla puolella tietä?

KUVIA AIHEESTA:
Pyöräilijä kypärän kanssa.


















Pyöräilijä ilman kypärää.

















Pyöräilykypärä.





















Pyörä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti