torstai 9. huhtikuuta 2015

Tammela - luultua parempi paikka

Tammela on laaja asuinalue, joka sijaitsee Kaukjärven ja Mustialanlammin eteläpuolella ja Pyhäjärven pohjoispuolella. Tammelan alueella asuu 6 392 ihmistä.

Olen itse asunut Tammelassa vajaat kaksi kuukautta, en erityisen kauan, mutta perhetuttuni sekä sukulaiseni ovat asuneet Tammelassa koko ikänsä. En ole koskaan pitänyt Tammelasta lähinnä sieltä kuultujen juttujen sekä sijainnin takia. Alueen hyvät ja huonot puolet liittyvät samaan aiheeseen, nimittäin keskustaan. Tammelan keskustassa on oikeastaan kaikki mitä tarvitsemme: kaupat, tankkausasemat, pankki, kirjasto, terveysasema ja koulu. Keskustassa asuville se tietenkin on hyvä juttu, mutta laajalla asuinalueelle, kauempana asuvista se on huono juttu.

Tammelan alueella Tammelan koulukeskus, tarha, Siwa, S-market, terveyskeskus, osuuspankki, kirkko, kirjasto sekä nuorisotila.

Tammela kuuluu Kokemäenjoen vesistöalueeseen sekä Kokemäenjoen eteläisen sivujoen Loimijoen valuma-alueeseen.

Tammela kuului 1500-luvulla Loimon, myöhemmin Portaan hallintopitäjään. Tammelan lisäksi siihen kuului Someron, Jokioisten, Humppilan ja Ypäjän kunnat sekä nykyinen Forssan kaupungin alue. Pikkuhiljaa Tammelan alue alkoi hajota, sen pinta-ala pieneni paljon sekä asukasluku väheni yli 8000 asukkaalla. Tammela perustettiin vuonna 1868.  

1 kommentti:

  1. Ohjeen mukainen postaus, hyvä. Kuva jäi muistaakseni puuttumaan teknisten ongelmien vuoksi.

    VastaaPoista