keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Viksberg os. Haudankorva

Viksberg (toisella nimellä Haudankorva) on Forssan kaakkois osassa sijaitseva kaupunginosa, jossa asui vuonna 2011 n. 2600 henkeä. Viksberg koostuu omakoti- ja kerrostaloalueesta läntisessä puoliskossa ja teollisuusalueesta itäisessä puoliskossa.    Karttalinkki

Olen itse asunut Viksbergissä n. 6 vuotta. Muutimme omakotitaloon lähelle koulua, jotta isosiskollani olisi lyhyempi matka kouluun. Itse päädyin samaan kouluun joten minulla on myös lyhyt koulu matka (400 m). Olen viihtynyt täällä sillä täältä on lyhyt matka aikalailla kaikkialle minne pitää päästä. 

Viksbergissä on ase- ja retkeilykauppa, ostoskeskus ja Siwa ja isona kauppana toimii Tokmanni ja Citymarket. Rakennettavaksi suunniteltiin myös Prisma, mutta se rakennettiin toisaalle. Ostoskeskuksessa toimii nykyään vaan R-kioski, Wiksbergin krouvi, siivoustarviketukku ja thaihierontaliike, mutta ennen siellä toimi myös hammaslääkäri, grilli, parturi, pankki ja kauppa. Täällä on myös Kuhalan koulu ja Kurjenpesän päiväkoti.

Viksbergissä paloi kartano, joka sijaitsi keskiosassa Viksbergiä teollisuusalueella. Kartanon puistoalueella kasvaa edelleen sinne istutettuja kasveja. Joitakin katuja on nimetty kartanon sijainneiden torppien mukaan.
Entisen kartano alueen ympärillä on todella pieni metsä.

Viksbergissä on paljon ränsistyneitä taloja esim. pieni talo, joka on kanssa palanut. Se sijaitsee vanhan kartanoalueen vieressä, Viksbergin teollisuus alueella. Siellä viihtyy paljon nuoret vieläkin, vaikka poliisi on kaikki mahdolliset kulkureitit sisään sulkenut ja varoittanut nuoria. Nuoret eivät näitä varoituksia kuuntele vaan tekee omat kulkureittinsä taloon seinien pienien reikien kautta. Joku kaunis päivä katto romahtaa nuorten päälle ja siinä vaiheessa on myöhästä peruuttaa mitään.

2 kommenttia:

  1. Otsikko kertoo hyvin Viksbergistä ja on omalaatuinen. Tekstissä on kerrottu perusteellisesti Viksbergistä, eikä siitä puutu mielestäni mitään. :) Kuvan puuttuminen häiritsee vähän.

    VastaaPoista
  2. Otsikko on tosiaan hauskasti keksitty. Teksti on monipuolinen. Harmi, että kuva jäi.

    VastaaPoista