maanantai 18. toukokuuta 2015

Onko Kuhalan koulu ekologinen?

Selvitimme, että onko Kuhalan koulu oikeasti vihreä koulu kyselemällä opettajilta miten asiat oikeasti ovat.


Ensimmäisenä kävimme koulumme ruokalassa selvittämässä ylijäämäruuan kohtaloa. Kävi ilmi, että Kuhalan koulun ruokalassa ei ylijäämäruokaa mihinkään sijoiteta, sillä sitä jää niin vähän. Muilla paikkakunnilla sitä annetaan vähäosaisille, myydään eteenpäin polkuhinnoin tai vaikkapa myydään sikojen ruoaksi. Ainakin ruokala toimii siis hyvin ekologisesti.



Annika Tatterbachin mukaan koulumme opettajista kuusi tulee edes joskus kouluun pyörällä tai kävellen. Loput 30 matkaavat käyttäen moottoriavoneuvoja. Alle viidesosa kulkee siis käyttäen moottoriavoneuvoja.



Koulumme jätehuolto toimii hyvin. Annoimme rehtorille täytettäväksi kyselyn jätehuollosta ja kaikelle paitsi muoville, metallille, tekstiileille ja puujätteelle on kierrätyskorinsa. Nämä poikkeukset menevät luultavasti vain sekajätteen kautta kohti kaatopaikkoja.


Mitä koulussamme voitaisiin tehdä paremmin säästääksemme ympäristöä? Kuhalassa jätteille, kuten muoville ja metalleille, voisi olla kierrätysastiansa. Opettajat, jotka asuvat lähellä voisivat pyöräillä tai kävellä kouluun, eikä matkata näillä ympäristöä pilaavilla metallikopeilla. Ruokalassa ylijäämäruokaa voisi jonnekin sijoittaa, vaikka muutamalla ruokalitralla ei maapalloa pelasteta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti