tiistai 5. huhtikuuta 2016

Keskusta - Forssan huonosti sykkivä sydän


Keskusta on nimensä mukaisesti Forssan keskiosissa sijaitseva "sydän", jossa asui vuoden 2011 loppupuolella noin 1 930 ihmistä.

Oma mielipiteeni Forssan keskustasta on vaihteleva. Onhan se toki mukavaa, kun on suurin osa palveluista lähellä. Kehräämön alue on mukava, ja linja-autoasemallekin on lyhyt matka. Keskusta on kuitenkin meluisa (Forssan mittaluokassa) ja kesäisin täynnä juoppoja (teinejä tai vanhuksia). Muutin keskustaan vuonna 2012 tai 2013, en muista tarkasti. Sitä ennen olen asunut Tölöllä ja Pilvenmäen läheisyydessä. Tämänhetkinen alue on aika mukava, vaikkakin lähistöllä asuu....*öhöm* outoja ihmisiä.

Keskustasta löytyy suurin osa Forssan palveluista, vaikkei niitä hirveästi olekaan. Tori ja linja-autoasema löytyy, on kauppoja, on koulu, on päiväkoti, on pääterveysasema, hammashoitola ja sairaala, ja kirjastokin on. Keilahalli ja museokin löytyvät Kehräämön alueelta. Keskustassa on myös muutaman pankin konttorit.

Forssan kehitys teollisuustaajamaksi alkoi, kun Axel Wilhelm Wahren perusti vuonna 1847 kehräämön loimijoen varrelle. Myös Finlaysonin tuleminen Forssaan loi tänne jotain elämää.

Wahrenin puisto ei itsessään ole huono asia, mutta se kerää paljon päihtyneitä ihmisiä, varsinkin kesäaikaan. Myös kartanonkadun töyssyt ovat ärsyttäviä, vaikkakin niitä loivennettiin. Mitään muuta merkittävää ongelmaa minulla ei ole alueen kanssa.

Kuva torialueelta

1 kommentti: