torstai 5. huhtikuuta 2018

Matku -mukavan pieni paikka

Matku tai toisin sanottuna Pohjois-Forssa sijaitsee n. 20 km päässä Forssan keskustasta. Alueella on vain omakotitaloja ja yksi rivitalo, jotka ovat omistusasuntoja.

Olen asunut Matkussa niin kauan, kuin olen elänyt, joten näin 15 vuoden aikana Matku on muuttunut paljon. Matkussa on ollut mm. pankki, posti, parturi, rullalankatehdas, saha, baari, kyläkauppa, koulu, kirpputori, seurakunnantalo (pidettiin kerhoja) ja juna-asema (ei enää minun aikanani). Matkussa on nykyään vpk ja aktiivisesti toimiva kylätalo ja Matkun oma rukoushuone. 

Mielestäni Matku on maailman paras paikka asua, koska täällä on rauhallista ja kaikki tuntevat toisensa. Mielstäni on myös mukava päästä kauas kaupungista maaseudulle.

Matkun huonot puolet ovat se, että täällä ei ole enää koulua, joten lapset joutuvat menemään Koijärvelle kouluun. Onneksi itse sain käydä ala-asteen Matkun koulussa. Hyviä puolia Matkussa on rauhallisuus, kylätalon toiminta, johon kuuluu ruokailu ma,to ja la. Kylätalo pitää myös kerhoja ja sen voi vuokrata, jos haluaa pitää juhlat kylätalolla.

Matkussa asuvat ihmiset ovat suurin osa maanviljeliöitä, joilla on myös esim. possuja tai vaikka lehmiä. Täällä asuu myös paljon vanhoja ihmisiä, mutta myös lapsi perheitä. En tedä millainen maine Matkulla on, mutta omasta mielestäni ihan hyvä


kylätalo
Matkun rukoushuone
entinen pankki ja posti
          
                                     




Matkun rautatieasema

Matkun rautatieasema oli Knut Nylanderin suunnittelema puinen rakennus, joka avattiin 1876.  Rataosa oli Turku-Toijala. Etäisyydet kaupunkeihin: Turku 95 km, Toijala 35 km, Hummpila 9 km ja Urjala 14 km.
Matkustajajunien pysähdykset Matkun asemalle lopetettiin 1990  27.toukokuuta, josta seurasi se, että liikenne paikka poistui lopullisesti liikennepaikkojen luettelosta.
Asema lakkautettiin kokonaan 7.9.1999. ja se purettiin kokonaan 2001, eikä siitä ole enää mitään jäljellä.


1 kommentti:

  1. Itse en tiedä paljoa Matkusta, joten tekstiä oli kiinnostava lukea ja se oli tarpeeksi laaja. Kuvat oli valittu hyvin, koska tekstissä mainittiin niistä ja sai nähdä miltä ne näyttää. Tekstissä ei ollut melkein yhtään kirjoitusvirhettä.

    VastaaPoista