keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Pikku-Muolaa - asuinalue metsän ja Kiimassuon hajujen keskellä

Pikku-Muolaa sijaitsee Valtatie 2 lounaispuolella ja Jokioisten tien kaakkoispuolella n. 3 km päässä Forssan keskustasta. Pikku-Muolaassa on pääasiassa omakotitaloja.

Olen asunut Pikku-Muolaassa n. 13-vuotta ja siellä on ihan mukavaa asua. Hyviä puolia alueessa on se, että sieltä on matkaa keskustaan sopiva määrä ja se on riittävän syrjässä kuitenkin. Alueella asuu pääosin lapsiperheitä ja se on hyvä asia sillä silloin alueella on aika rauhalista. Pikku-Muolaan mainetta huonontaa se, että siellä haisee välillä Kiimassuon kaatopaikka, mutta onneksi hajuhaitat ovat vähentyneet. Toinen asia mikä ihmisille tulee mieleen Pikku-Muolaasta on se, että se on keskellä metsää.

Pikku-Muolaan luonto on aika tasaista lukuunottamatta pieniä kallioita ja mäkiä. Pääasiassa alueella on peltoja ja metsiä. Alueella on myös vanhoja saviläpiä ja pieniä ja vähän isompia puroja/ojia.

Pikku-Muolaan epäkohtia ovat tiet, jotka ovat hiekkateitä jotka on tehty vanhojen peltoteiden pohjalle. Huono puoli on myös aikaisemmin mainitut hajuhaitat, jonka takia asuntojen arvon on joskus ajateltu laskevan.

Pikku-Muolaan nimi tulee siitä, kun toisen maailmansodan jälkeen alueelle evakuoitiin ihmisiä nykyisen Venäjän puolelta olevasta Muolaan kunnasta.
Kuvassa näkyy Pikku-Muolaassa olevia omakotitaloja



1 kommentti: