tiistai 10. huhtikuuta 2018

Viksberg - Ei hyvä eikä huono

Yleisesittely

Viksbergin asutus on enemmän kerrostaloasutusta, mutta ei pelkästään sitä. Viksbergissä saa sekä vuokra- että omistusasuntoja. Viksberg sijaitsee 2 tien itä puolella. Forssan keskusta on noin 2,5 km kaukana Viksbergistä.


Oma suhde alueeseen

Olen asunut koko ikäni Viksbergissä. Paikka sopii mielestäni perheille, sillä siellä on paljon puistoja. Kerrostaloja on korjailtu joten asunnot ovat mielestäni hyvän näköiset. Minulla itselläni ei ole paljon hyviä muistoja paikasta, mutta sain Viksbergistä paljon kavereita. Paikka on huonomaineinen.


Historia

Viksbergin ensimmäiset kerrostalot rakennettiin vuonna 1960. Viksbergiä rakennettiin vielä vuonna 1970. Viksbergissä sijaitsee jopa 1700-1800 luvulla rakennettu rakennus, joka vaurioutui tulipalossa. Viksbergin kartanon historia on kumminkin merkittävä, koska Alex Wilhem Wahren on muuttanut paikalle. Viksbergin kutomo syttyi tuleen vuonna 1877 tammikuun 13 päivänä. Alex oli tuolloin 63 vuotias.

Viksbergin aluetta 


Lähde:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/26852-viksbergin-kartanolle-uusi-elama

http://www.forssanvpk.fi/historia.php


2 kommenttia:

  1. Teksti oli mielestäni kiinnostava ja siinä oli hyvä sisältö. Otsikko oli tekstiin sopiva ja kuva oli valittu tekstiin sopivaksi.

    VastaaPoista
  2. Tekstin otsikko ja kuva sopivat tekstiin. Tekstissä ei ole oikeinkirjoitusvirheitä. Tekstiä on sopivasti, joten jaksaa lukea loppuun asti. Asuinalueen historia oli kerrottu hyvin.

    VastaaPoista