tiistai 24. toukokuuta 2022

Tölö - Jos ei muuta ole

Asun Tölön pohjoispuolella, Tölön koulusta parisataa metriä luoteeseen. Keskustaan täältä on suunnilleen kilometri ja löytyy paljon kerrostaloja, sekä omakotitaloja on sopiva määrä. Asukkaat ovat suurimmalta osaa rentoja ja mukavia. Pieni puisto, sekä Tölön eskari löytyvät Tölön koulun pohjois- ja itäpuolelta, joissa on paljon aluetta lapsille leikkimistä varten.

Olen asunut Tölöllä, samassa talossa koko elämäni. Alueella on ihan mukava asua, kuhan ei pysyttele kerrostalojen välissä päiviä pitkiä, vaan steppaa ympäriinsä välillä. Yleensä on hiljaista, mutta joskus kuuluu meteliä naapurustosta. 

Tölöltä löytyy rengasliike, kirpputori, pieni kauppa nimeltä Sale, sekä Veikon kone, josta voit ostaa elektronisia tavaroita. Bussipysäkeitä löytyy, mutta asema on keskustassa. Kirjastoauto pysäköityy hetkeksi kerrostalojen välissä perjantaisin. Tölön koulu otetaan pois käytöstä, jonka takia sen eteläpuolella esiintyy monitoimikeskus, nimeltä Akvarelli. 

Paljoa Tölöltä ei kuitenkaan puutu, pieniä kauppoja on sopivasti, puistoja ja leikkialueita riittää. Luontoa löytyy lähistöltä, eli Tölön luoteispuolelta. Liikuntavammaisille liikkuminen ei ole hankalaa. Suurta kauppaa ei ole, mutta Prismalle ajo kestää ehkä viisi minuuttia.

Tölöllä yrityksiä löytyy muutama. Vakio kirpputori on nimeltään Kirppis-Kellari. Rengasliike on Rengasmarket. Yrityksillä palvelu toimii ja toimii hyvin. Veikon koneesta löytyy kaikki tarvittava sähköinen. 

1 kommentti:

  1. Teksti oli aika laaja ja siitä sai tietoa alueelta. Otsikko sopi tekstiin ihanhyvin ja se oli hyvin keksitty

    VastaaPoista