tiistai 24. toukokuuta 2022

Tölö - Kahden valtatien rajaama alue

Asun Tölön kaupunginosassa Forssassa. Tölön kaupunginosa sijaitsee Forssan kaupungin keskustan länsi- sekä lounaispuolella. Tölö rajoittuu lännessä valtatie 2:seen sekä pohjoisessa valtatie 10:een. Tölöltä löytyy kerrostaloja, omakotitaloja sekä muutamia rivitaloja. Alueella on myös koulu, jonka nimi on Tölön koulu. Koulun ympärillä on jalkapallokenttä, sekä kaupunkiluontoa, jossa voi liikkua.

Olen asunut Tölön alueella koko elämäni, jonka aikana Tölöstä on tullut rauhallinen kuva. Alueella on monia lapsiperheitä, mutta vanhemmat ikäluokat ovat kuitenkin kärjessä. Alue on päivittynyt asuinaikanani, joista uusimpana päivityksenä on juuri valmistua Forssan Monitoimikylä Akvarelli. Tölö on hyvämaineinen kaupunginosa, joka tarjoaa monenlaisia tekemisiä sen asukkaille. 

Tölön läheisyydessä on monenlaisia palveluita, jotka ovat hyödyllisiä alueen asukkaille. Tölön koulun vierellä on seurakunnan omistamat kerhotilat, pesula sekä parturi-kampaamo. Tölön koulu sijaitsee myös alueella, mutta se tullaan tulevaisuudessa vaihtamaan Akvarelliin. Tölön alueen keskellä on myös Veikon kone, sekä Tyykibaari. Alueelle tulee joka toinen viikko torstaisin kirjastoauto, mutta kirjastoauto käy myös Tölön koululla joka toinen perjantai. Tölöllä on myös Sale, Auto-Kehä (autoliike) sekä Rengasmarket.

Asunnot ovat hintatasoltaan suunnilleen samaa hintaluokkaa, kuin muualla Forssassa. Esimerkiksi n. 120 neliömetriset asunnot, jotka ovat rakennettu 1970-luvulla maksavat n. 130 000 €.

Vaikka Tölöllä on paljon hyviä asioita, löytyy sieltä myös epäkohtia. Alueella saisi olla enemmän urheilumahdollisuuksia, esimerkiksi Frisbeegolf-rata sekä kuntoilulaitteita. Tölölle voisi myös suunnitella muutamat uudet suojatiet, koska muutamissa kohteissa sattuu aika usein vaaratilanteita.

1 kommentti:

  1. Teksti on pitkä ja siitä saa hyvän kuvan Tölöstä osana Forssaa.
    Olen samaa mieltä tekstissä esiintyvien mielipiteiden kanssa.
    Tetkstissä ei ole kuvaa.
    Otsikko on hyvin kekseliäs ja sopii hyvi Tölöön.
    Teksti on hyvä ja antaa hyvin tietoa.

    VastaaPoista