tiistai 24. toukokuuta 2022

Viksberg - maineensa arvoinen

Asun Viksbergissä, joka sijaitsee pari kilometriä pohjoisessa Forssan keskustasta. Viksbergin asutus on Viksberin koilispuolella lähiömäistä, eli koostuu useista kämäisistä kerrostaloista. Poikkeuksiakin löytyy sillä Viksbergin etelä- ja länsiosia lähestyttäessä talot ovat enimmäkseen omakotitaloja ja asuinalueet ovat siellä huomattavasti mukavamman oloisia.

Vaikka Viksbergin maine onkin huono sen kyseenalaisten asukkien takia. En ole kauhean usein kyseisiin henkilöihin törmännyt, johtuen luultavasti osaksi siitä että en asu Viksbergin aktiivisimmalla asueilla kuten syvällä Viksbergin itä-osissa tai Viksbergissä sijaitsevan puiston alueella. Alue ei ole muuttunut mielestäni lasinkaan siellä asuessani, Siwan poistumista lukuunottamatta, enkä voi sitä mihinkään verrata ollessani elänyt melkein koko elämäni jossain osassa Viksbergiä. Viksbergin huonona puolena on sen harmaat ja rumat kerrostalot, roskaiset kadut ja sen päihdyttäviin aineisiin usein yhdistetyt asukkaat. Hyvänä puolena voi pitää että sen asukkaiden päihteiden käyttö on melko suuresti liioiteltu.

Eri yrityksiä Viksbergissä on esimerkiksi R-kioskin viereiset Thai-hieronta sekä Ravintola Wiksbergin Krouvi. Wiksbergin Krouvin ruoka on maistamisen arvoista, mutta lapsiperheitä en suosittele sinne menemään syömään kello kuuden jälkeen tai laisinkaan viikonloppuisin, sillä monet Forssan asukit virkistäytyvät Krouvissa alkoholipitoisilla juomilla ja melun määrä on suuri.

Viksbergissä kerrostalot ovat muuhun Forssaan verrattuna halpoja johtuen siitä, että ne ovat vanhoja ja luultavammin joten kuten puutteellisia. Tietyissä kohdissa Viksbergiä omikotitalojen hinta taas on korkempi kuin muissa Forssan osissa.

2 kommenttia:

  1. Teksti on hyvä ja olen samaa mieltä useasta asiasta. Otsikko on hyvä ja sopii tekstiin. Ilmansuunnat oli kirjoitettu pienellä.

    VastaaPoista
  2. Ilmansuunnat kirjoitetaan pienellä.

    VastaaPoista