torstai 23. toukokuuta 2019

Paavola - rauhallinen asuinalue

Paavola on Forssan keskustasta 4 kilometriä länteen oleva kaupunginosa. Paavolassa on monenlaisia taloja, rivitaloja, kerrostaloja ja omakotitaloja. Eniten Paavolassa on kuitenkin omakotitaloja. Suurin osa Paavolan asunnoista on omistusasuntoja. Paavolassa on kaksi aluetta, joita kutsutaan uudeksi Paavolaksi ja vanhaksi Paavolaksi. Uuteen Paavolaan rakennetaan uusia taloja jatkuvasti.

Olen asunut koko elämäni Paavolassa. Paavola on rauhallinen ellei jopa rauhallisin kaupunginosa Forssassa. Tykkään asua Paavolassa, koska siellä on rauhallista ja siellä ei tapahdu oikein mitään. Paavolassa on kuitenkin huonona puolena se, että sieltä on pitkät matkat Forssan keskustaan. Paavolalla on hyvä maine Forssassa ja sinne muuttaa paljon ihmisiä, koska Paavola on rauhallinen paikka. Paavola on ainut paikka jossa haluaisin asua, koska Paavola on rauhallisin asuinalue verrattuna Viksbergiin. Vanhempani on asunut Forssassa noin 20-vuotta ja se ei ole muuttunut paljoa vuosien aikana. Paavolassa on muutama puisto, mutta isoin puisto on Kiskan puisto, nimi tulee siitä että puistossa oli ennen kioski, mutta ei enään. Vanhempani mielestä Paavolassa on erittäin rauhallista asua ja olen samaa mieltä heidän kanssaan.

Paavolassa ei ole paljoa palveluita. Ainoa palvelu on parturi ja sekin on yksityinen. Paavolassa oli ennen kioski niin kuin aikaisemmin mainitsin, mutta se lopetettiin. Paavolasta ei kuitenkaan ole kuin kahden kilometrin matka lähikauppaan, joten on ainakin yksi kauppa "lähellä". Paavolasta on myös noin 1,5 kilometriä kouluun, mutta kolme kilometriä lähimpään tarhaan.

Paavolassa ei ole yhtäkään hylättyä taloa, mutta puistossa on rakennus jossa puolet ovat käytössä ja puolet rakennuksesta hyätty. Kaikki talot ovat kuitenkin käytössä ja ne eivät ole ränsistyneitä tai hylättyjä. Paavolaan tulee uusia taloja koko ajan. Paavolassa on ajeltu hyvin lapset, koska Paavolassa on kolme hyväkuntoista puistoa. Paavolassa oli noin viisi vuotta sitten hyvä puisto, mutta se purettiin ja se oli huono asia, koska se oli suosittu puisto ja se oli talojen lähellä. Nykyään siinä ei ole enään yhtään mitään, joten en tajua miksi se purettiin.

Paavolassa on paljon metsää, jossa koiranulkoiluttajien on hyvä liikkua. Paavolassa en ole huomannut mitään, että miten kehitysvammaisia huomioidaan Paavolassa. Siellä on ainakin yksi kehitysvammainen ja hän liikkuu itse. Paavolaan voisi tulla vaikka koirapuisto, jotta koiratkin pääsisivät leikkimään johonkin ja ehkä myös yksi lapsille suunnattu puisto, joka olisi uudessa Paavolassa, koska uudessa Paavolassa asuu enemmän lapsiperheitä, joten kaksi puistoa olisi siellä hyvä.


1 kommentti:

  1. teksti oli hyvä ja siittä sai hyvän käsityksen paavolasta. olen samaa mieltä sen mitä tiedän paavolasta. otsikko sopii hyvin.

    VastaaPoista