torstai 23. toukokuuta 2019

Talsoila -turvallinen ja viihtyisä kaupunginosa

Talsoila on Loimijoen länsipuolella sijaitseva kaupunginosa Forssassa. Talsoilassa on suurimmaksi osaksi omakotitaloja, mutta myös muutama kerrostalo ja rivitalo löytyy.

Olen asunut Talsoilassa koko elämäni. Mielestäni Talsoila on kaupunginosana hyvin turvallinen ja viihtyisä, keskustaankin on vain 2 kilometrin matka. Talsoilassa on monia liikuntamahdollisuuksia, esimerkiksi kesällä voi pelata minigolfia, frisbeegolfia, koripalloa tai pesäpalloa, talvella voi luistella Talsoilan kentällä. Hyvä puoli Talsoilassa on sen kauniit puistot ja metsät, joissa voi viettää aikaa. Talsoila on mahtava asuinpaikka lapsiperheille, sillä siellä on Talsoilan koulu. Huonoja puolia Talsoilassa ei mielestäni ole.

Talsoilassa yksi hyvistä puolista on se, että siellä on lähikauppa K-market, eli ei aina tarvitse mennä keskustaan kauppaan. Forssan kaupungintalo ja paloasema sijaitsee myös Talsoilassa. Turuntien varrella on muutamia palveluja, kuten kampaaja, hieroja ja kosmetologi. Vaikka Talsoilassa on tarpeellisia palveluja, niin kuitenkin kaikki suuremmat palvelut, kuten yläasteet sijaitsevat keskustassa, joten sinne joutuu päivittäin mennä.

Talsoilassa on monia yksityisyrittäjiä, kuten edellä mainitut kampaaja, hieroja yms. Forssan elintarviketeollisuutta on sijoitettu Talsoilan alueelle. HK sijaitsee kymppitien ja kakkostien risteyksen tuntumissa ja Atria Loimijoen vieressä. Nämä yritykset tuottavat paljon melua ja saasteita, onneksi ne eivät sijaitse kauhean lähellä asutusta, joten niistä ei ole haittaa.


lähteet:

Wikipedia; Talsoila, luettu 21.5.2019
https://fi.wikipedia.org/wiki/Talsoila

Wikipedia; Forssa, luettu 21.5.2019
https://fi.wikipedia.org/wiki/Forssa

Forssan kaupunki, luettu 23.5.2019
https://www.forssa.fi/hakutulokset/?search=talsoila&search_button=

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti