maanantai 9. maaliskuuta 2015

Paavola - perheiden unelmaidylli

Yleistietoa
Koivumäentie

Paavola on asuinalue, joka sijaitsee keskustan länsipuolella. Vuonna 2011 Paavolan asuluku oli 1182. Paavolasta on keskustaan n. 3 kilometriä matkaa.


Paavolan karttalinkki





 Oma suhteeni alueeseen

Olen itse asunut Paavolassa noin 11 vuotta. Alue ei ole mielestäni muuttunut aikanani, mutta taloja on varmasti rakennettu paljon lisää. Paavolassa viihtyy todella hyvin, sillä siellä ei ole paljoa melua. Autotkin ajavat hiljaa, koska koko Paavola on melkein pelkkää asutusta. Ulkoilumahdollisuudet ovat loistavat, sillä lähellä on lenkkipolut sekä hyvin hoidettu pururata. Hyvä asia on myös se, että lähellä on ala-aste. Oli mukavaa päästä lapsena aina pyörällä tai kävellen kouluun, koska matka ei ollut pitkä. Lapsilla on muutenkin hyvät olot Paavolassa, sillä siellä on paljon puistoja.


Paavolassa on mielestäni huonoa se, että palveluita ei oikeastaan ole ollenkaan. Lähin lähikauppa on Talsoilassa. Sinne on onneksi kevyen liikenteen väylät, joten matka ei ole kovin suuri.

Katu Paavolassa




Palvelut ja yritykset

Paavolaan kuuluu myös kakkostien varrella olevat ABC ja Autokeidas. Sinne on kuitenkin autoteitse kovin pitkä matka, joten se ei ole mielestäni merkittävää Paavolassa. 


Paavolassa itse asuinalueella ei ole yrityksiä eikä palveluita. Ennen siellä oli kioski ja grilli, mutta ne ovat lopetettu jo monia vuosia sitten.




Vanhan kioskin ja grillin tilat

Historia

Paavola sai alkunsa vuoden 1982 asuntomessuilta. Silloin Paavolaan alettiin rakentamaan omakotitaloja sekä rivitaloja. Paavola sai heti suosiota ja varsinkin lapsiperheet ovat aina viihtyneet täällä. Ennen messuja Paavola oli pelkkää metsää.


Haastattelu


Haastattelin isoäitiäni Merja Nurmista, joka on asunut Paavolassa ennen ja hän rakennutti talomme.



Millaista Paavolassa oli, kun asuit siellä?

Ostin aviomieheni kanssa tontin Paavolasta vuonna 1983 asuntomessujen jälkeen. Taloja rakennutettiin silloin Paavolassa.

Miten viihdyit Paavolassa?

Viihdyin todella hyvin, Paavola on niin mukava alue.
Paavolan pururata

Miten alue muuttui aikanasi?

Kotikadullani tehtiin kaikki talot samoihin aikoihin ja syvemmälle Paavolaan tehtiin paljon taloja.

Mitkä ovat Paavolan hyvät puolet?

Todella rauhallinen paikka. Ei ollut paljoa liikennettä. Hyvää oli myös se, että keskustaan oli lyhyt matka. Pururadasta tykkäsin todella paljon, koska talvella sai hiihtää, kesällä juosta ja syksyllä sienestää, ja sienimaasto olikin aivan mahtava!

Entä huonot?

Ei ole oikeastaan mitään. Talvella oli ehkä hieman hankalaa päästä töihin, sillä lunta oli kaikkialla.

Paavola ja sosiaalinen media

Paavola on saanut paljon kehuja myös sosiaalisessa mediassa. Huonoa kommenttia on tullut vain Paavolan "syrjäisyydestä". Tässä katkelma Suomi24-sivustolta.



Paavola on rauhallinen ja lapsiystävällinen kaupunginosa...Olemme asuneet Paavolassa n.10v eikä koko aikana ole ollut mitään häiriötä!
On varmaan Forssan keskusta alueen rauhallisimpia kaupunginosia!!
Kevyen liikenteen väylä ja kakkostien silta



2 kommenttia:

  1. Teksti oli selkeä ja hyvin kirjoitettu. Kuvat olivat hyviä ja kaikki oleellinen tuli kerrottua. Haastattelu oli myös hyvä !

    VastaaPoista
  2. Laaja katsaus Paavolaan, hyvä. Kuvatkin ovat ankeasta vuodenajasta huolimatta onnistuneita.

    VastaaPoista