perjantai 13. maaliskuuta 2015

Tölö - mukavan lähellä kaikkea

Tölö on asuinalue Forssassa keskustan ja valtatie 2:n välissä. Vuonna 2011 siellä asui 1225 asukasta. Tölön aluetta alettiin rakentaa 70-luvulla.

Tölön alueen maaperä on suurimmaksi osaksi hiekkamoreenia, mutta siellä on myös savea. Tölöltä löytyy myös ihan vähän kalliomaata.
Tölö kuuluu Pyhäjärven Kuivajärven valuma-alueeseen. Tölöllä ei ole järviä, jokia tai lampia. Tölöstä reilu kilometri luoteeseen virtaa Räynynoja. Tölöstä kaakkoon on myös kaksi pientä lammikkoa. Tölöltä noin kolme kilometriä pohjoiseen löytyy pohjavesialue.

Olen asunut Tölöllä lähes koko ikäni. Alue ei ole muuttunut juurikaan siellä asumisaikanani - kerrostaloja on kuitenkin julkisivuremontoitu. Alue on viihtyisä, eikä siellä ole häiriköintiä. Tölön hyviä puolia ovat sen sijainti esimerkiksi Forssan keskustaan nähden - esimerkiksi linja-autoasemalle kävelee vain vartissa. Tölöllä on ala-aste, joka ei ole vaarallisten tienylitysten päässä, mikä on tietysti hyvä asia. Tölöllä on myös mukavat kävelytiet ja viihtyisä puisto lapsiperheitä varten. Tölöllä on viime aikoina karsittu melko rajustikin puita sekä pensaita, joka saa alueen näyttämään epäviihtyisältä, karulta ja köyhältä slummilta.

Tölöllä on monia ihmisille hyödyllisiä palveluita, kuten esimerkiksi vanhusten hoivakoti Retonkihovi, Tölön koulu ja Taikatuulen päiväkoti. Tölöltä löytyy myös muita yrityksiä ja palveluita, esimerkiksi kirpputori, RengasCenter, Tyykibaari, käräjäoikeus, Vesihelmi, Sale, Veikon kone ja parturi-kampaamo Tyykikylän Doris. 

2 kommenttia:

  1. Otsikko kuvailee hyvin Tölöä. Teksti on hyvin kuvaava enkä jäänyt kaipaamaan mitään. Kuvat sopivat tekstiin ja ovat selviä. Mielestäni Tölölla on kuitenkin häiriköintiä. Mielestäni teksti on hyvä ja asiallinen juuri sellainen kuin pitääkin :)

    VastaaPoista
  2. Monipuolinen teksti ja paljon kuvia, hyvä.

    VastaaPoista