tiistai 31. maaliskuuta 2015

Talsoila - Lapsiperheiden unelma

Talsoila
 Talsoila on yksi Forssan asuinalueista. Se on pääosin omakotitalo aluetta. Talsoilan perällä on kuitenkin pieni alue Makkaramäki, jossa sijaitsee muutamia kerrostaloja.Turuntien varrella on myös monia kerrostaloja. Talsoila sijaitsee Loimijoen länsipuolella. Vuonna 2011 Talsoilassa asui yhteensä 2220 ihmistä.

Oma suhteeni Talsoilaan
Olen itse asunut Talsoilassa n. 9 vuotta. Alue on mielestäni viihtyisä ja hyvä lapsiperheille, sillä viiden minuutin kävelymatkan päässä sijaitsee viihtyisä ala-aste. Alueen talot ovat pääosin vanhoja omakotitaloja. Ajan kuluessa kuitenkin asukkaiden ikäpolvi on vaihtunut ja talot ovat remontoitu kuin uusiksi päältä ja ulkoa. Alue on hieman kaukana keskustasta mutta matka ei kuitenkaan ole pitkä esim. pyörällä kuljettavaksi.

 Alueen palveluja
Alueella on monia viihtyisiä puistoja lapsille ja suurempi luonnon läheisempi lenkkeilyyn tarkoitettu Talsoilan puisto, jossa sijaitsee myös Frisbeegolf rata. Puiston laidalla on myös kesäisin pelikenttänä ja talvisin luistin jäänä oleva hiekkakenttä.Talsoilassa sijaitsee myös Forssan paloasema. Asema on vastaremontoitu rakennus, jossa on paljon ajanvietteitä. Myös Forssan kaupungintalo sijaitsee Talsoilassa.

Alueen yritykset
Alue on pääosin pelkkää asuin aluetta, joten yrityksiä ei ole paljon.
Aivan Alueen reunassa on kuitenkin HK:n lihavalmiste tehdas, joka työllistää monia Forssalaisia asukkaita. Toisella puolella aluetta on myös pieni lähikauppa, Siwa.

Alueen epäkohtia
Osa alueen katuvaloista on todella huonoja. Noin vain joka toinen niistä toimii. Varsinkin monet hiekkatiet, jotka ovat tarkoitettu lenkkeilylle ovat todella pimeitä.


karttapaikka

2 kommenttia:

  1. Tää on tosi hyvä, tykkäsin. Hyvin oli kerrottu tietoja paikasta ja kuvat näytti kivalta :)

    VastaaPoista
  2. Perusteellinen katsaus Talsoilaan, hyvä.

    VastaaPoista