tiistai 31. maaliskuuta 2015

Talsoila - Lähellä kaikkea

Talsoila sijaitsee Forssan luoteisosassa. Suurin osa tuntee paikan sen koulun, Talsoilan ala-asteen kautta. Talsoilassa asui vuonna 2011 noin 1340 asukasta.

Turuntiellä Talsoilan kupeessa olen itse asunut jo yli seitsemän vuotta, enkä voi sanoa viihtyneeni kovinkaan hyvin heti alusta saakka. 
Turuntie on muuttunut melko paljonkin vuosien aikana: tien kaistoja on muunneltu, taloja hieman remontoitu sekä sisältä että ulkoa, ja Talsoilan puistoon on tehty mm. frisbeegolf-rata ja lisää kävelypolkuja ynnä muuta sellaista. Turuntien hyviä puolia on muunmuassa se, että se on melko lähellä sekä keskustaa että myös Paavolaa. Huonoja puoliakin löytyy: paikka on melko äänekäs, alueella liikkuu silloin tällöin paljonkin epämääräistä porukkaa kuten nistejä, spurguja tai sitten vain tavallisia heppuja jotka ovat tulossa baarista kotiin ja rikkovat kaiken matkallaan. Autoihin ei niinkään kosketa, mutta kaksipyöräiset tuntuvat olevan kovin hauskoja ja kiinnostavia ja niitä rikotaan ja varastellaan autojenkin edestä. Oman kokemukseni perusteella en siis jättäisi pihalle minkäänlaista moottoripyörää tai muutakaan kaksipyöräistä vekotinta.

Talsoilassa on useita palveluita ja yrityksiä kuten koulu, lähikauppa, kalastusliike, ulkojää talvisin, kaksi parturikampaamoa, paloasema, salibandyhalli, frisbeegolf-rata, HK:n ruokatalo, Forssan Metallityöt.

Sosiaalisessa mediassa en ole nähnyt suuremmin talsoilasta juttuja, lähinnä varoituksia Turuntiellä pidettävistä nopeuden mittauksista.

Talsoilan vanhimpia rakennuksia on luultavasti Talsoilan koulu ja Turuntien kerrostalot.

Talsoilan ehdottomasti merkittävin rakennus on Talsoilan koulu. Se on vanha ja ollut aina Talsoilan "keskipiste" ja tunnetuin rakennus.

Tule asumaan Talsoilaan, se jos jokin on lähellä kaikkea, ja loppujen lopuksi oikein viihtyisä paikka asua!

2 kommenttia:

  1. Otsikko ja teksti sopivat hyvin yhteen. Tekstistä selviää alueen perustiedot ja sijainti. Oivallista oli myös vedota vanhoihin rakennuksiin, kuten talsoilan kouluun. Kuvasta selviää kyllä Turuntie, jos alueella on käynyt ennen ja tuntee sen. Olen tekstissä olevista asioista samaa mieltä. Pieniä kirjoitusvirheitä, muuten hyvä teksti. :)

    VastaaPoista
  2. Monipuolinen kirjoitus ja mukavasti omasta näkökulmasta kirjoitettu.

    VastaaPoista