tiistai 31. maaliskuuta 2015

Rantalanmäki on kiva paikka

Rantalanmäki sijaitsee Turuntien ja Loimijoen välissä. Vuonna 2011 siellä asui 885 ihmistä.    Karttalinkki

Olen asunut Rantalanmäessä isossa omakotitalossa pian jo 15 vuotta. Alueella asuu paljon lapsiperheitä ja rauhallisia vanhuksia, joten ylimääräistä hälinää harvoin siellä kuulee. Rantalanmäki on kävelymatkan päässä keskustasta, vaikka siltikin se luokitellaan lähiöalueeksi. Huonoja puolia alueella ei paljoa ole. Lähellä sijaitseva jätepuhdistamo tosin tuo välillä epämiellyttäviä tuoksuja tuulen mukana.


Rantalanmäkeläiset ala-asteikäiset lapset käyvät Turuntien toisella puolella sijaitsevaa Talsoilan koulua. Omaa päiväkotia alueella ei ole, mutta Forssan keskustassa niitä on riittämiin. Wahren-keskus sijaisee Rantalanmäen reunalla. Sieltä löytää kirjaston, ammattikorkeakoulun, esikoulun, keilahallin, nuorisotilan, kuvataidekoulun sekä musiikkiopiston. Siinä on myös kaksi museota, eläintieteellinen, ja toinen joka kertoo Forssan historiasta. Rantalanmäkeläisten ''takapihalla'' Loimijoen kupeella on sortohaan pururata ja pallokenttä. Keskellä Rantalanmäkeä sijaitsee pieni tehdasalue. Elintarvikeyritys Atrialla on toimitila Munkinaistentien ja Rantapuiston risteysalueella. Sinne kulkevat rekka-autot saattavat joskus haitata liikennettä. Rantalanmäkeläisillä lapsilla on oma leikkipuisto, Ilmarisen puisto.

Sodan jälkeen Forssan puuvillateollisuus johti Forssaan paljon työntekijöitä 1930-luvulla. Asuntopulaa lievennettiin rakentamalla paljon rintamamiestaloja nykyisen Rantalanmäen alueelle. Alueen suunnitteli Lauri Kartto vuonna 1937. Taloja on rakennettu sinne eri vuosikymmenillä, uusimmat ovat 90-luvulta.

1 kommentti: