maanantai 7. huhtikuuta 2014

Paavola - monen asuinpaikka

Paavola on osa Forssan kaupunkia. Se sijaitsee 2-tien länsipuolella. Siellä on paljon asutusta, ja Paavola on ollut suosittu asuinpaikka vuodesta 1982, asuntomessuista lähtien. Vuoden 2011 siellä asui 1182 asukasta. Maasto on hyvin metsäistä ja pinnanmuodoltaan vaihtelevaa. Forssan naapurikuntia ovat Jokioinen, Tammela, Humppila ja Urjala.

Minä itse olen asunut koko ikäni Forssan Paavolassa. Olen viihtynyt Paavolassa hyvin, sillä sieltä on helppo lähteä melkeimpä mihin vain. Lisäksi Paavolassa on
paljon hyviä lenkkipolkuja. Paavolasta on helppo lähteä lenkkeilemään Paavolan pururadalle.
Paavolan pururata
Siellä sijaitsee myös 1950-luvulla rakennettu Autokeidas, joka on saanut kilpailijakseen viereen rakennetun ABC:n liikennemyymälän. Esimerkiksi lähimmälle ala-asteelle on vain 2 kilometrin matka. Viihdyn Paavolassa hyvin, siellä on hyväkuntoisia taloja, ja kadutkin ovat hyväkuntoisia.

Merkittävä rakennus Paavolassa on mielestäni Autokeidas. Se on rakennettu 1950-luvulla. Edelleen se mainostaa olevansa Suomen ensimmäinen varsinainen liikenneasema. Autokeidas sijaitsee 2- ja 10-tien risteyksessä. Alunperin tuo piti rakennettiin Jokioisille, kunnes se siirrettiin nykyiseen paikkaansa. Tuolloin Autokeidas tunnettiin vielä nimellä Autokulma. 1989 rakennusta laajennettiin, ja pienen, 20 asiakkaan, sijaan kahville mahtui nyt 250 asiakasta.

Autokeidas

Karttalinkki

1 kommentti: