sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Viksberg - Hyvä asuinpaikka

Viksberg eli Haudankorva sijaitsee Forssan kaakkoispuolella keskustasta etelään. Pohjoisessa alueen raja on Loimijoki, idässä Tammelan kunnan raja, etelässä valtatie 2 ja lännessä Yhtiönkatu. [Karttalinkki

         Vuonna 2011 kaupunginosan asukasluku oli 2612 ihmistä. Viksbergissä on paljon kerros- ja omakotitaloja. Viksbergissä on myös Kuhalan koulu, josta löytyy ala- ja yläaste. Alueella on myös paljon puistoja mm. Kurkelanmäen puisto, joka sijaitsee kotini lähellä. Asuinalueen lähellä on Kurkelanmäen Siwa ja Viksbergin ostoskeskus, jossa toimii mm. R-Kioski ja eläinlääkäri. Alueen itäpuolelta löytyy teollisuutta. Viksbergiin tuli Citymarket vuonna 2001 ja vuoden 2008 alussa Tarjoustalo.

Kuva kesällä ihanan vihertävästä Kurkelanmäen puistosta.

Finlaysonin kutomo

Finlaysonin kutomo on suuri punatiilinen rakennus, jossa sijaitsee mm. Citymarket, Kutomon fysioterapia ja liikuntakeskus ja Terveystalo. Kutomo rakennettiin 1850-luvulla. Kutomoa laajennettiin useaan otteeseen, jotta saatiin tilaa kasvavalle toiminnalle. Vanhan kutomon palon jälkeen vuonna 1950 rakennettu uusi kutomo on Bertel Strömmerin suunnittelema. Rakennukselle on myönnetty vuonna 2002 Euroopan rakennusperintöpäivien kunniakilpi.

Finlaysonin kutomo Loimijoen rannalla.

Oma suhteeni Viksbergiin

Olen asunut koko ikäni Viksbergissä. Olen viihtynyt Viksbergissä hyvin. Omasta mielestäni Viksberg on ollut rauhallinen asuinalue, varsinkin valtatie 2:n meluvallin rakentamisen jälkeen. Alueelta löytyy hyviä puistoja ja polkuja lenkkeilyyn. Alueelle ei ole juurikaan rakennettu uusia taloja, vain Viksbergin ostoskeskuksen palvelut ovat muuttuneet. 

1 kommentti:

  1. Hyvä teksti eikä kirjoitus virheitä(tai ainakaan minä en löytänyt niitä), mutta etkö löytänyt mitään epäkohtia viksbergistä?

    VastaaPoista