sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Pikku-Muolaan metsät

                          Pikku-Muolaan sijainti

Pikku-Muolaa sijaitsee valtatie 2:n länsipuolella Viksbergiä vastapäätä ja siellä asui vuonna 2011 n. 167 asukasta. Nimi tulee toisen maailmansodan jälkeen Forssaan sijoitetuista Karjalasta evakuoitujen Muolaan asukkaista.

                             Merkittävä rakennus

                          Merkittävä rakennus on tien varrella sijaitseva punainen lato eli makasiini, joka on erittäin vanha ja sieltä löytyy kaikenlaista romua.

                    Oma suhteeni Pikku-Muolaaseen

Olen asunut Pikku-Muolaassa noin 15 vuotta ja oma suhteeni alueeseen on hyvä, mutta sen tiet ovat aina epämiellyttävän kuraiset ja se on melko kaukana kaikesta ja tiet ovat talvisin huonoja ajaa, koska on iso mahdollisuus luisua syvään ojaan.

                                 Kaupunginosan historia

                 Kaupunginosan historiaa: Karjalan siirtoväki sijoitettiin jatkosodan jälkeen 1944 ympäri Suomea. Noin 11300 asukasta Muolaasta sijoitettiin Hämeeseen. Muolaan Ylä-Kuusoisten sijoituspaikaksi tuli Forssa Lounais-Hämeessä. Viksbergin kartanon maista muodostettiin 17 viljelystilaa, jotka luovutettiin siirtolaisille. Kaikki tilojen saajat olivat Muolaan Ylä-Kuustosta, jolloin syntyi uusi asutusalue Forssan kauppala antoi sille nimeksi Pikku-Muolaa. Elämä uudella kotiseudulla alkoi.


1 kommentti:

  1. Oskari. erittäin hienoa työtä tässä. opin nyt paljon lisää pikkumuolaasta ja sen asukkaista. hienoa työtä tämän kanssa

    VastaaPoista