tiistai 8. huhtikuuta 2014

Pispanmäki - omakotitaloja ja tehdasaluetta

Pispanmäki on asuinalue Forssan läpi kulkevan Valtatie 2:n länsipuolella. Alueella on omakotitaloja ja teollisuutta. Alueella sijaitsevat esimerkiksi Saint-Gobain Isoverin ja Parmarinen tehtaat. Myös Pilevenmäen ravirata ja Kiimassuon kaatopaikka lasketaan kuuluviksi Pispanmäkeen. Asukkaita alueella oli vuoden 2011 lopussa 339 asukasta.

Karttalinkki


Kuvaa Pispanmäestä


Pilvenmäen ravirata

Pispanmäen alueeseen kuuluva Pilvenmäen ravirata on avattu ensimmäisen kerran vuonna 1949. Silloin avoinna oli vain itse rata, mutta vuonna 1966 avattiin myös katsomorakennus. Toinen rakennus avattiin vuonna 1975.
Raviradan omistaa Forssassa toimiva Forssan Seudun Hippos ry. Sen puheenjohtajana toimii Matti Uutela.
Pilvenmäen raviradalla on järjestetty kolmesti Kuninkuusravit, vuosina 1968, 1988 ja 2006. Olen itse käynyt katsomassa tapahtumaa vuonna 2006. Muistan kuinka Pilvenmäkeä silloin remontoitiin ja laitettiin hienoksi monelle kymmenelle tuhannelle ihmiselle.
Radalla on järjestetty myös muita tapahtumia kuten maarata-ajoja ja harrasteautojen kokoontumisajot eli Pick-Nick. Itse käyn joka vuosi katselemassa vanhoja autoja Pick-Nickissä vanhempieni kanssa. Yleensä ilma on aina sattunut olemaan paahtavan kuuma, oli kesä millainen tahansa.
Pilvenmäen raviradalla on myös ravien ohella paljon hevosten valmennustoimintaa. Ratatalleilla toimii 20 valmentajaa, jotka valmentavat noin 300:a hevosta.

Kuva jokavuotisesta Pick-Nick tapahtumasta, joka järjestetään Pilvenmäen raviradalla.


Oma mielipiteeni Pispanmäestä

Olen asunut koko ikäni samassa paikassa Pispanmäessä. Ympäristö ja ravirata ovat tuleet erittäin tutuiksi, kuten myös pieni metsäpläntti asuinalueen keskellä. Olen aina viihtynyt alueella; se on ollut tarpeeksi kaukana kaupungista ollakseen rauhallinen, mutta tarpeeksi lähellä, jotta keskustaan pääsee kävellenkin.
Alue ei ole muuttunut kamalasti, ainakaan oman talomme läheltä, mutta esimerkiksi Hurrikaani-liikekeskus ja Agrimarket ovat rakentuneet alueelle asumiseni aikana. Lisäksi muutamia uusia taloja on putkahtanut lähikatujen varrelle.
Pidän aluetta hyvänä lapsiperheille, koska alueelta löytyy esimerkiksi leikkipuisto. Liikennettä alueella on vähän, ainakin omasta mielestäni. Huonona puolena on tosin Kiimassuon kaatopaikan välitön läheisyys, joka aiheuttaa joskus hajuhaittoja, samoin kuin raviradan takana olevat maatilat. Lisäksi kaikki asuinalueen lähellä olevat tehdasrakennukset aiheuttavat jonkun verran melua.

Lähteet:

Pispanmäen asuinalue: http://fi.wikipedia.org/wiki/Pispanm%C3%A4ki
Pilvenmäen ravirata: http://fi.wikipedia.org/wiki/Pilvenm%C3%A4en_ravirata


1 kommentti:

  1. Otsikko on osuva, Pispanmäki on juuri tuollaista aluetta. Teksti on mielenkiintoinen ja täynnä asiaa. Kivat kuvat myös jotka kuvaavat asuinaluetta. Muutamia kirjoitusvirheitä löytyy, mutta teksti on kuitenkin selvästi luettavaa. :-)

    VastaaPoista