maanantai 14. huhtikuuta 2014

TALSOILA ihmisten asuinalue

Talsoila on yksi Forssan kaupunginosista. Talsoila on rauhallinen asuinalue. Vuoden 2011 tilastojen mukaan talsoilassa asuu 2225. Talsoila on Loimijoen länsipuolella oleva omakotitalovaltainen alue. Talsoilan läpi kulkee Turuntie, joka on leveä puistokatu. Turuntien länsipuolella sijaitsevat Talsoilan pelikenttä ja talsoilanpuisto. Talsoilan pohjoisrajana on valtatie 10, itärajana Loimijoki, etelärajana Räynynoja ja länsirajana valtatie 2. Loimijoen ja Turuntien välistä aluetta kutsutaan Rantalanmäeksi. Talsoilassa nykyisiä toimivia kauppoja on Talsoilan siwa Fixus ja muutamiata parturikampaamoita ja liikkeitä. Talsoilankoulu sijaitsee pohjoisessa ja se on Forssan suurin ala-aste. Talsoilanpuistossa toimii myös fresbeegolf rata joka on ollut jo kolme vuotta kovassa käytössä.


TEOLLISUUS

Forssan elintarviketeollisuus on keskittynyt Talsoilan alueelle. Valtateiden risteyksessä toimii HK ja Rantalanmäen tuntumassa toimii Atria. Atrian tuotantolaitoksia laajennettiin myös joen pohjois puolelle, mutta sitemmin lisätilat jäivät tyjiksi.

OMA SUHDE ALUEESEEN

Minun oma suhde alueeseen on erittäin hyvä. Olen asunut lähes koko ikäni Talsoilassa ja se on erittäin rauhallinen ja mukava asuinalue. Talsoila on muuttunut viimeisen 10 vuoden aikana niin että, sinne on tullut lisää omakotitaljoa. Talsoilassa lapsiperheiden on hyvä asua sillä Talsoilan koulu on todella lähellä lähes joka paikkaa.

lähteet: wikipedia

1 kommentti:

  1. Hieno teksti ja tarpeeksi pitkä. Hieno kuva mutta olisi saanut olla enemmänkin kuvia.

    VastaaPoista