keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Talsoila- Forssan eliittiä


     Talsoila sijaitsee Forssan keskustan länsipuolella. Talsoilan rajoina toimii pohjoispuolella valtatie 10, idässä Loimijoki, etelässä Räynynoja ja lännessä Valtatie 2.
     Talsoila on omakotitalovaltainen alue mutta kerrostalojakin on rakennettu Turuntien itäpuolelle ja HK-teurastamon lähelle Makkaramäkeen. Talsoilassa asui vuoden 2011vuoden loppupuolella 2225 asukasta.

Oma suhde alueeseen.

    Olen asunut Talsoilassa koko elämäni ajan. Kun rakensimme talon murronkaareen taloja ei ollut kadulla kuin 2. Nyt kadulla on 10 taloa eli kaikki talopaikat on rakennettu mitä on.
     Talsoilassa on ollut mahtavaa asua lapsena. koska siellä on ollut paljon samanikäisiä lapsia ja paljon aktiviteettejä. esim. talvella pystyy laskea mäkeä nosturimäessä tai mennä luistelemaan Talsoilan kentälle. Kesällä siellä voi pelata pesäpalloa ja käydä viereisessä puistossa Turuntien varressa frisbeegolffaamassa.


Kuva Murronkaaresta.

Talsoilan koulu


     Talsoilan koulu valmistui vuonna 1959 ja koulua käytiin ensimmäisen kerran 1960. Koulua on remontoitu useasti, viimeksi vuonna 2011 jolloi kouluun uusittiin leikkikenttä ja kattoa. Koulu on ala-aste ja sitä käyvät 1-6. luokkalaiset Paavolasta, Talsoilasta ja Rantalanmäestä.














Kuva Talsoilan koulun etupihasta.

2 kommenttia: