lauantai 12. huhtikuuta 2014

Viksberg - Forssan mustamaineisin alue

Viksberg on asuinalue, joka sijaitsee Forssan kaakkoisosassa Haudankorvan ja Linikkalan välissä. Vuoden 2012 alussa Viksbergissä asui 2612 asukasta. Tehdastyöläiset tarvitsivat asuntoja ja Viksbergiin päätettiin rakentaa 1970-luvulla kerrostalolähiö.

Viksberg sosiaalisessa mediassa

Sosiaalisessa mediassa enimmäkseen internetissä Viksberg ja yleisesti Forssa on huonossa maineessa huhujen tai totuuksien perusteella. Mediassa ihmiset puhuvat forssalaisten huonosta asenteesta ja kuinka "ällöttäviä" me olemme. Eräässä blogissa kirjoittaja on löytänyt kaikki huonot puolet Viksbergistä ja haukkunut Forssan aivan maasta taivaaseen. Jos palataan Viksbergiin, sosiaalisessa mediassa on hyvin vähän kirjoitettu itse Forssan Viksbergistä.
Torstai-illan toimintaa
Suurin uutinen kuitenkin on 27.3 torstai-iltana noin kello kuuden aikaan tapahtunut keskisuuri tulipalo. Kelläkään ei ole suurta tietoa miksi palo syntyi, mutta monia arveluksia ja tarinoita palosta on kerrottu. Ylen uutiset kertovat 8 ihmisen joutuneen sairaalaan ja kyseessä on tuhopoltto. 


Seuraavana päivänä







Oma näkökulma alueeseen
Mitä usein Viksbergistä kerrotaan mediassa tai kuulee muiden suista niin se voi olla osittai totta, mutta suurimmaksi osaksi Viksbergin mainetta on aika paljon liioteltu. Vaikka täällä asuukin paljon ulkomaalaistaustaisia, tunnen oloni melko turvalliseksi. Näiden neljän asuinvuoteni aikana olen viihtynyt ja joskus nauranutkin alkoholisoituneille naapureille. Se on osa elämääni täällä ja siihen tottuu. Nytkin voit saada hirveän kuvan VIksbergistä, kun kerron heti alkoholisoituneista ihmisistä. Turhaan luulet Viksbergin olevan julma ja pelottava paikka! Täällä osaa myös viihtyä! Toisin sanoen, älä usko kaikkea mitä Viksbergistä tai Forssasta kerrotaan vaan tule itse kokemaan ja tutustumaan Forssaan!

Lähteet: 
http://www.lily.fi/blogit/pako-viksbergista?tag=15968
http://yle.fi/uutiset/tulipalo_kerrostalossa_forssassa_-_8_joutui_sairaalaan/7160398

2 kommenttia:

  1. Huomaan että tähän on käytetty kivasti aikaa ja laatu tekstinä on hyvä ja kuvat kin olivat kivoja.

    VastaaPoista
  2. Hieno teksti! Tykkäsin että kerroit tulipalosta ja olit ottanut kuvia siitä. Lopussa olevista lauseista saa jopa melkein kuvan, että Viksbergissä voi viihtyä :D

    VastaaPoista