tiistai 11. huhtikuuta 2017

Rantalanmäki Loimijoen varrella

Kehräämön silta
Rantalanmäen kaupunginosa sijaitsee Loimijoen länsipuolella. Alueella on enimmäkseen omakotitaloja ja muutama kerrostalo. Rantalanmäen talot ovat omistustaloja. Rantalanmäki on rakennettu pääasiallisesti savialueelle. Rantalanmäki rajoittuu Loimijokeen.

Rantalanmäki on todella mukavaa ja viihtyisää asuinaluetta. Olen asunut Rantalanmäessä isossa omakotitalossa n. 10 vuotta ja mielestäni se on pysynyt samanlaisena koko ajan. Alueella on hyviä puolia, että se sijaitsee lähellä kaupunkia ja on rauhallinen. Mielestäni Rantalanmäki on ihan hyvä maineinen kaupunginosa. Ihmiset ovat kunnollisia ja mukavia toisille.

Rantalanmäessä ei ole erikseen erilaisia palveluita, mutta ihan Rantalanmäen vieressä sijaitsee Talsoilan K-kauppa. Rantalanmäessä sijaitsee suht iso yritys Rokkasen tehdas (Liha ja Säilyke Oy). Se on Forssalainen elintarvikeyritys, joka on Atria yhtymän omistama. Kyseisellä merkillä myydään mm. salaatteja, valmisruokia, piirakoita sekä erilaisia lihatuotteita. Yhtiö työllistää noin 200 työntekijää, ja sen vuosittainen liikevaihto ylittää 40 miljoonaa euroa.



Rantalanmäen reunalla sijaitsee Wahren. Axel Wilhelm Wahrenin perustama (1847) puuvillakehräämö Wahren on kaunis paikka. Siellä on oli enne Finlaysonin tehdas, jossa kankaan painaminen oli keskittynyt kokonaan Forssaan. Nykyään Wahren keskuksessa on kulttuuri, historiaa ja vapaa-ajan tekemisiä. Wahrenilta löytyy mm. kirjasto, musiikkiopisto, keilahalli, luonnonhistoriallinen museo ja Forssan museo. Olen useita kertoja käynyt museoissa ja olen soittanut myös pianoa musiikkiopistossa. Kehräämön vieressä sijaitsee kaunis ja yhtiönpuisto. Yhtiönpuisto on erityisesti holjien aikaan nuorille mukava oleskelu paikka.

1 kommentti:

  1. Teksti oli kiinnostava ja monipuolinen, kuvat ovat juuri sopivat ja otsikko antaa hyvin infoa että missä kaupunginosa sijaitsee.

    VastaaPoista