keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Viksberg - mielipiteitä jakava kaupunginosa

Viksberg sijaitsee Forssan keskustan eteläpuolella ja kakkostien itäpuolella. Siellä on omakotitaloja sekä kerrostaloja, joista osa on omistus- tai vuokra-asuntoja. Alueella on myös melko suuri teollisuusalue.

Viksbergissä on oma "kauppakeskus", jossa on baari, R-kioski ja pari muuta yritystä. Kuhalan koulu sijaitsee nimestään huolimatta myös Viksbergissä. Kutomon vanhat rakennukset, missä on esimerkiksi kuntosali ja Citymarket, ja Forssan pieni lentokenttä teollisuusalueen takana kuuluu Viksbergiin.

Olen asunut Viksbergissä koko ikäni, ja oma asuinalueeni on viihtyisä ja mukava. Alue ei ole muuttunut paljonkaan näiden vuosien aikana. Se jakaa paljon mielipiteitä. Sanotaan, että se on yksi Suomen pienituloisimmista lähiöistä ja sitä kutsutaan myös Forssan pahamaineisemmaksi alueeksi. Nykyään tilanne on jo enimmäkseen rauhoittunut, ja aluetta voi sanoa aika rauhalliseksi.

"Tietämättä Forssasta mitään ostin asunnon Viksbergistä. Statuksesta(ni) en sano mitään, mutta olo on kuin huijatulla. Tuskin saan koskaan asuntoani myytyä pois, vaikka haluaisinkin muuttaa muualle. Onneksi Vanha Kutomo on lähellä palveluineen ja aina paranee, apteekkikin tulee lähemmäksi.
   Hyvin on alkanut saamieni tietojen mukaan Viksberg siistiytyä, betoni rumiluksia on alettu rempata. Toivon remonttikuumeen jatkuvan taantumasta huolimatta.
  Tunnen korkeastikin koulutettua väestöä tältä alueelta, vaikka vieläkin löytyy laitapuolen kulkijoita, joiden tulot taitavat olla sossun luukulta ja peruspäivärahaa." (keskustelupalsta suomi24)
  
 " Keskimäärin yhtä hyvää asuinseutua, tai parempaa, kuin keskusta, jos ottaa huomioon asuinmukavuuden, kustannukset ja kaikki asiat. " (keskustelupalsta suomi24)

1850-luvulla rakennetuissa vanhan kutomon rakennuksissa toimi ennen puuvillakutomo. 1900-luvulla siihen tuli Finlaysonin tehdas. Kutomon läheisyydessä on vanha Viksbergin kartano.

Viksbergin kauppakeskus ja Siurilankatu
Kannistonkatu

Kuhalan koulu
Kutomo ja teollisuusalue lentokentältä kuvattuna

2 kommenttia:

  1. Teksti on mielesäni kiinnostava ja hyvin laaja. Työssä on myös paljon selkeitä kuvia, jotka sopivat tekstiin hyvin. Kirjoitusvirheitä tekstistä en löytänyt. Otsikko on hyvin keksitty, koska Viksberg kyllä jakaa ihmisten mielepiteitä.

    VastaaPoista
  2. Teksti on kiinnostava ja laaja. Olen samaa mieltä siitä, että Viksperillä turhaan niin pahamaine mitä kerrotaa. Kuvat on valittu hyvin ja niitä on aika paljon. Otsikko on tosi hyvä.

    VastaaPoista