tiistai 11. huhtikuuta 2017

Talsoila - rauhallinen elinympäristö

Talsoilan asuinaluetta
Talsoila on Forssan kaupunginosa, mikä sijaitsee loimijoen länsipuolella. Talsoilassa on suurimmaksi osaksi omakotitaloja, mutta kerrostalojakin löytyy makkaramäestä HK:n vierestä. Talsoilan läpi kulkee myös Turuntie, jonka varrella on puisto ja frisbeegolfrata.

Ensimmäinen mietteeni Talsoilasta on rauhallinen ja mieluisa asuinalue. Talsoila on hyvämaineinen ja alueella näen paljon lapsia ja perheitä. Olen asunut Talsoilassa melkeinpä koko ikäni joten tunnen alueen erittäin hyvin. Viihdyin lapsuuteni alueella mainiosti, koska viihdyin ulkona ja Talsoilassa on mahtavat ulkoilumahdollisuudet. Metsät ja pellot ovat kauniita ja vihreitä sekä ympäristö on melko rauhallinen. Talsoila on erittäin hyvä ympäristö lapsille, sillä siellä sijaitsee puistoja, kouluja, metsiä sekä talvisin luistelu mahdollisuus ja pulkkamäkiä. Talsoilassa on myös Talsoilan ala-aste. Myös vanhemmille nuorille ja aikuisille löytyy minigolf- ja frisbeegolfrata. Talsoilassa on myös pieni kauppa k-market.

Talsoilan alueella sijaitsee paloasema ja Forssan kaupungintalo. Forssan elintarviketeollisuus löytyy Talsoilasta. Siellä sijaitsee toimiva HK ja hieman kauempana Atria.

1600-luvulta saakka Talsoilaa on kutsuttu myös nimellä Talsola. Talsoilassa on myös neljä katua, joiden nimet perustuvat Kalevalaan. Tämän vuoden sisällä kauppa vaihtui siwasta k-kaupaksi. Forssan maaperä on pääasiassa savea. 2011 vuoden lopulla talsoilassa oli n. 2 225 asukasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti