keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Talsoila

Talsoila on Forssa keskustassa virtaavan Loimijoen länsipuolella sijaitseva kaupunginosa. Talsoilan pohjoisrajana on valtatie 10, itärajana Loimijoki, etelärajana Räynynoja ja länsirajana valtatie 2. Eniten Talsoilassa näkee omakotitaloja ja rivitaloja, mutta muutamia kerrostalojakin löytyy mm. Makkaramäestä. Asukkaita Talsoilan alueella vuoden 2011 tilastojen mukaan oli noin 2 225.

Itse olen asunut Talsoilassa suurimman osan elämästäni. Rakensimme sinne omakotitalon, kun olin neljä vuotias. Hyviä puolia Talsoilassa se, ettei se ole liian kaukana keskustasta, mutta on silti kohtuullisen hiljainen ja rauhallinen paikka. Lapsiperheille se on erityisen hyvää asumisaluetta sen takia, koska Talsoilan koulu on lähellä, eikä lähellä kulje suuria teitä.
Huono puoli Talsoilan sijainnissa on, että kovin lähellä ei ole mitään mielenkiintoista tekemistä, eikä julkisia palveluita ole. Mielestäni Talsoilassa asuvat ihmiset eivät juurikaan tunne toisiaan vaan pysyttelevät omissa oloissaan.

Talsoila on tärkeä kaupunginosa Forssalle, koska sen alueelle on keskittynyt Forssan elintarviketeollisuus. Valtateiden risteyskohdassa toimii HK:n tehdas, ja siitä vielä vähän kauempana Atria, joka sijaitsee Loimijoen etelärannalla.

Ennen Talsoilan alue on suurimmaksi osaksi ollut peltoa ja metsää ja esimerkiksi meidänkin talon vieressä on yhä pystyssä vanha navetta. Talsoilan maaperä on enimmäkseen siis savea ja moreenia.

1 kommentti:

  1. Teksi oli sopivan pituinen ja laaja. Hyvin tuli ilmi esim. Talsoilan hyvät ja huonot puolet. Teksti oli hyvää ja kinnosti lukemaan loppuun asti. Kuva olisi ollut hyvä lisä.

    VastaaPoista