tiistai 11. huhtikuuta 2017

Talsoila - mukava ja viihtyisä asuinalue

Talsoila sijaitsee Forssassa Loimijoen länsipuolella. Se on omakotitalovaltainen asuinalue, muutamilla kerrostalo rakenuksilla. Suurin osa asunnoista on omistusasuntoja, mutta kerrostaloissa on myös vuokrattavia asuntoja.

Talsoilassa koko elämäni asuneena voin sanoa sen olevan perusviihtyisä ja turvallinen asuinalue. Siellä on viihtyisiä vapaa-ajan alueita, kuten frisbeegolf- ja minigolfrata, alakoulu ja hiekkakenttä, joka toimii talvisin luistelukenttänä. Talsoilan maine on syystäkin hyvä, eikä huonoa puhetta juuri kuule puhuttavan.

Talsoilassa on monia yrityksiä. Forssan elintarviketeollisuus on keskittynyt juuri Talsoilaan. Talsoilan läpi kulkevan Turuntien varrella on monia pienyrityksiä, kuten parturikampaamoja ja pieniä kauppoja. Uusin kauppa on juuri uudistettu K-Market Turuntien ja Murronkadun risteyksessä. Kaupungin suurimpiin kuuluva tehdas, HK:n teurastamo sijaitsee 10-tien eteläpuolella ja 2-tien itäpuolella. Hieman kauempana Loimijoen etelärannalla sijaitsee Atria. Näiden lisäksi siellä on joitakin parturi-kampaamoja ja K-Market.
kävelytie on miellyttävä paikka kesäisin ja syksyisin


Vaikka Talsoilassa on monia suuryrityksiä, löytyy sieltä myös monia viihdyttäviä virkistysalueita. Kuhalankujan ja Lamminojan välistä löytyy esimerkiksi kaunis kävelytie, joka on reunustettu koivuilla. (kuva) Myös edellämainitut frisbee- ja minigolf radat ovat mukavia vapaa-ajan vietto alueita. Sijaintinsa vuoksi ei Paavolan pururatakaan ole kaukana.

Talsoilan alueella on myös monia palveluja, kuten päivittäistavarakauppa K-Market, Talsoilan alakoulu ja kaupungintalo. Talsoilan alakoulussa on luokat 1.-6. ja sieltä alkaakin monen lapsen kouluaika. K-Market sen sijaan on aina lähellä ja auki aamusta iltaan. Se on suuri etu alueen asukkaille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti