tiistai 11. huhtikuuta 2017

Rauhallinen Talsoila

Talsoilan kaupunginosa sijaitsee kakkostien pohjoispuolella ja Loimijoen länsipuolella.
Alueella on suurimmaksiosaksi omakotitaloja, mutta myös rivi - ja kerrostaloja löytyy. Talot ovat omistusasuntoja.

Olen asunut Talsoilassa noin kolmetoista vuotta ja siellä on kiva asua, koska Talsoila on rauhallinen kaupunginosa ja siellä on muutamia urheilumahdollisuuksia, kuten Turuntiellä sijaitseva frisbeegolf rata ja minigolf, sekä  talsoilankentällä voi talvisin luistella ja kesäisin pelata vaikka pesäpalloa. Alueella on myös hyvät lenkkeily mahdollisuudet. Talsoilan huono puoli on se, kun se sijaitsee aika kaukana kaupungista. Alue ei oikeastaan ole muuttunut asuinaikanani. Muutin Talsoilaan Tölön kaupunginosasta. Tölöön verrattuna Talsoila on viihtyisä asuinalue, koska Tölöllä on enimmäkseen kerrostaloja, eikä se muutenkaan ole kovin viihtyisä. Talsoilassa on myös enemmän urheilumahdollisuuksia kuin Tölöllä.

Talsoilasta löytyy muutamia kaupallisia palveluita, kuten kampaamoja ja joitakin pieniä kauppoja. Alueelle on keskittynyt Forssan elintarviketeollisuus, kuten HK ja Atria.
Julkisia palveluita siellä ovat palolaitos, kaupungintalo ja Talsoilan peruskoulu.

Talsoila on lähes kokonaan savipohjainen, mutta siellä on myös kalliomaata ja hiekkamoreenialueita. Alueella on jonkinverran mäkiä, mutta suurimmaksiosaksi Talsoila on kuitenkin tasainen kaupunginosa. Talsoilassa on jonkinverran metsää ja puistoja, mutta suurimmaksiosaksi asutusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti