tiistai 11. huhtikuuta 2017

Viksberg - luultua turvallisempi asuinalue

Viksberg on asuinalue, joka sijatsee Kuhalan koulun länsipuolella ja Valtatie 2:n itäpuolella. Viksbergin Kurkelanmäkeen kuuluu enimmäkseen omakotitaloja, ja muuhun Viksbergiin enimmäkseen kerrostaloja. Alueella on sekä omistus- että vuokra-asuntoja. Kurkelanmäki on pientaloalue.

Viksberg on yleisesti ajateltu huonomaineisena asuinalueena. Siellä usein ajatellaan asuvan huonotuloisia ja narkomaaneja. Mielestäni alueella on kuitenkin ihan turvallista asua. Varsinkin Kurkelanmäessä, jossa olen asunut noin 5-6 vuotta. Siellä asuu melko paljon vanhuksia sekä lapsiperheitä. Kurkelanmäen hyviä puolia on rauhallisuus, mutta välittömässä läheisyydessä ei ole muita kaupallisia palveluita kuin R - kioski, jonka yhteydessä on myös Wikspergin krouvi. Kurkelanmäkeen kuuluu myös puisto, joka nykyään tosin on pelkkä pelto. Kesäisin sinne on kuitenkin kiva mennä pelaamaan esimerkiksi jalkapalloa ja pesäpalloa. Alue on myös lapsiperheille sopiva, sillä sielä on tarha sekä useiden kerrostalojen takapihoilla on leikkialue. Myös koirille on tehty koirapuisto, jossa käykin usein ihmisiä ulkoiluttamassa koiriaan.

Viksbergissä on melko paljon kaupallisia ja julkisia palveluita. Alueella on mm. kaksi suurempaa kauppaa K - Citymarket ja Tokmanni, lisäksi on myös R - kioski. R - kioskin yhteydessä on myös  ravintola Wiksbergin krouvi. Alueella on Kuhalan peruskoulu, johon kuuluu ylä- ja ala-aste, sekä urheilutalo Feeniks. Alueella on myös muutamia yrityksiä esim A - Katsastus Forssa - Viksbergintie (katsastusasema), Onninen oy (tukkukauppias) ja Vianor Forssa (rengasliike).


2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Hyvä teksti missä oli paljon tietoa. Perusteltu hyvin miksi Viksberg ei ole niin vaarallinen alue kuin luullaan. Kuva olisi kuitenkin ollut hyvä lisä postaukseen.

    VastaaPoista