tiistai 11. huhtikuuta 2017

Talsoila - rauhaisa asuinpaikka

Talsoila sijaitsee valtatie 2:n ja Loimijoen välissä, Forssan keskustasta länteen päin. Asuinalueella on pääosin omakotitaloja, mutta Turuntien varrella on myös kerrostaloja kuin muutamia rivitalojakin.

Olen asunut Talsoilassa koko ikäni ja viihdyn siellä todella hyvin. Naapureissa asuu pikkulapsia ja muutenkin alueella asuu paljon lapsiperheitä. Kesäisin käyn kavereiden kanssa heittelemässä frisbeetä Talsoilan kentällä ja puistossa, jossa on korit, talvisin kentälle tehdään jää ja siinä on kaukalokin maaleineen vieressä. Talsoilassa on muutenkin monia hyviä puistoja vain kävelymatkan päässä ja paljon kasvillisuutta.

Alueella ei hirveästi ole minkään näköisiä palveluja omakotitalojen lähellä, mutta peruskoulun ala-aste löytyy. Se sijaitsee suurinpiirtein keskellä Talsoilaa ja koillisessa sijaitsee paloasema ja kaupungintalo. Kaupallisia palveluja ovat paloaseman lähellä olevat pieni K-market ja sitä vastapäätä oleva kalaliike kerrostalon alimmassa kerroksessa.
Kaukalo ja frisbeekori puistossa.


Lempipaikkani kaupunginosassa on Talsoilan puisto. Juuri se puisto missä ne frisbeekorit ovat, koska siellä tulee vietettyä paljon aikaa ja näkymät ovat hienot kaikkine puineen. Puisto on vain kävelymatkan päässä kotoani, joten pääsen sinne nopeasti. Kävelen siellä usein koirien kanssa ja jos en mene Paavolan pururadalle juoksemaan, juoksen yleensä puiston läpi.

Alueella ei sinäänsä ole mielestäni epäkohtia, mutta yksi asia on vaivannut minua pitkään. Paavolan ja Talsoilan välinen alikulkutunneli. Siitä pääsee nopeasti kävellen Paavolaan, mutta autolla tarvitsee kiertää hirveän pitkä matka. Asiahan ei minua koske, mutta esim. jos kuskataan kimppakyydillä treeneihin, aikaa kuluu ja bensaa. :)
Alueella on myös muutamia ränsistyneitä vanhoja omakotitaloja, jotka voisi kunnostaa.

Suurin osa Talsoilan maaperästä on savea, mutta koulusta pohjoiseen on myös hiekkamoreenia. Siellä täällä on pieniä alueita kalliomaata. Talsoila on myös hyvin tasaista aluetta, pieniä mäkiä on muutamia puistojen läheisyydessä ja puitoissa.

HK sijaitsee myös Talsoilassa valtateiden risteyksen tuntumassa, kuten myös Atriakin siitä vähän kauempana Loimijoen vierellä. Talsoilaan on siis keskittynyt Forssan elintarviketeollisuus.

Muuta mielenkiintoista Talsoilassa:
 - Täällä on neljä katua, joiden nimet perustuvat Kalevalaan
 - 1600-luvulta lähtien Talsoila lausuttiin ilman i-kirjainta puhekielessä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti